Kan parket op vloerverwarming?
Vloerverwarming is in steeds meer huizen te vinden. Hierbij komt ook de vraag of een houten vloer op vloerverwarming kan. Het antwoord is ja. In landen als Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Scandinavische landen wordt al jarenlang zonder problemen met vloerverwarming gewerkt. Ook wij hebben in Nederland inmiddels al jaren ervaring met het plaatsen van een parketvloer op vloerverwarming.

Mogelijkheden
De mogelijkheden om een houten vloer te plaatsen op vloerverwarming zijn enorm. Natuurlijk zijn er een aantal uitzonderingen zoals massieve planken en bepaalde houtsoorten die door hun werkingsgevoeligheid niet geschikt zijn. Het merendeel van onze vloeren kan echter geplaatst worden op vloerverwarming, ook als dit de hoofdverwarming is. Ook ons laminaat is geschikt om te plaatsen op vloerverwarming.

Voorwaarden
Parket en vloerverwarming gaan perfect samen, maar hout blijft natuurlijk wel een natuurproduct dat gevoelig is voor schommelingen in de luchtvochtigheid en temperatuur. Daarom zullen wij bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen en dient u zich aan bepaalde voorschriften te houden. Deze voorschriften zijn te vinden in ons boekje “parket op vloerverwarming” dat u bij ons in de showroom vrijblijvend kunt komen halen.

Opstookprotocol
Eén van de voorwaarden is het opstookprotocol uitvoeren voor het plaatsen van de parketvloer. Dit opstookprotocol neemt minimaal 14 dagen in beslag en kan pas uitgevoerd worden 4 weken na het plaatsen van de afwerkvloer. Het is dus raadzaam om tijdig advies te vragen en niet te laat te beginnen met het plannen van de werkzaamheden.