Houten vloeren: van eiken tot tropisch

Hout is een natuurproduct en vind je overal om je heen. Hout leeft, hout is uniek , hout zorgt voor sfeer.

Eiken houten vloer
Een eiken houten vloer is duurzaam, warm en stijlvol.
Door de vele keuzemogelijkheden in sortering, breedte, bewerking en kleur vind je altijd wel een vloer die helemaal bij jou past.
In onze showroom van 500m² zijn vele voorbeelden te vinden van eiken houten vloeren: van verouderd tot gerookt eiken, van landelijk tot trendy

Vloerverwarming
Een eiken houten vloer en vloerverwarming gaan prima samen en door de keuze van een samengestelde plank kan er niets meer mis gaan.

Naast eiken houten vloeren zijn er natuurlijk ook andere houtsoorten:

Tropische roodtint
Er zijn natuurlijk veel tropische houtsoorten verkrijgbaar, veelal in roodtinten waaronder Afzelia, Merbau en Muteneye. Uiteraard letten wij bij het inkopen van deze vloeren op het FSC-logo.

Mooie structuur
Vergeet de Noordelijke houtsoorten niet, zoals Maple en Essen. Van nature een mooie lichte uitstraling met zijn eigen kenmerkende structuur.

Gras op de grond
Bamboe is een grassoort: snijd het af en het groeit weer aan. Voor de bamboe-vloeren worden speciale soorten gebruikt die zorgen dat u een sterke, stabiele vloer krijgt.

Legwijze van de houten vloer

Samengestelde plank / lamelparket
De traditionele massieve plank is veelal vervangen voor de stabielere samengestelde plank: lamelplarket als 3-laags systeem, de “duo-plank” met een multi-plex onderlaag.
Het doel is hetzelfde: door het haaks verlijmen van hout op elkaar kan het hout veel minder werken. Dit in combinatie met een toplaag van 2 tot 6 mm zorgt voor een stabiel, betaalbaar product.

Traditioneel parket
Natuurlijk worden houten vloeren ook nog traditioneel gelegd als tapisvloer. Dit kan als stroken, maar ook als patroonvloer.