Geluidsreductie

Bij het maken van een keuze voor een vloer is het goed om na te denken over de geluidsreductie. Met name bij appartementen of woningen waar het plafond vrij hoog is.

VERSCHILLENDE SOORTEN GELUID

Geluid is te onderscheiden in twee soorten:
– Akoestisch geluid: Het (loop)geluid in de ruimte zelf
– Contact geluid: Geluiden die via de vloer worden overgedragen naar andere vertrekken

AKOESTISCH GELUID

Geluid ontstaat doordat hard materiaal op hard materiaal tikt (schoenen, speelgoed op de houten vloer/laminaatvloer). Hierbij geldt dat een vloer die zwevend ligt meer geluid produceert dan een vaste vloer (verlijmd op de ondergrond). Dit omdat de lucht tussen de houten vloer en ondervloer zorgt voor een klankkast-effect.

Een oplossing is om een speciale geluidsreducerende ondervloer te plaatsen. Dit zijn ondervloeren met een hoge densiteit. Dit betekent dat vloer veel massa per m² bevat. Hierdoor bevat de vloer  weinig lucht en dit zorgt voor een stillere vloer.

Alle vloeren die volledig verlijmd worden minimaliseren dit geluid. Het akoestische geluid kan ook geminimaliseerd worden door gordijnen op te hangen of een karpet in de ruimte neer te leggen.

CONTACT GELUID

Dit is het geluid dat vanuit de vloer wordt overgedragen naar andere vertrekken. Het is vooral van belang in appartementen om dit geluid te beperken. Vaak ligt er ook van vanuit de vereniging van eigenaren een eis dat de vloer aan de 10dB-norm van TNO of TÜV moet voldoen. Ook hier hebben wij speciale ondervloeren voor, passend bij uw vloer. Deze speciale ondervloeren zijn getest. U krijgt van ons het testrapport bij uw vloer geleverd zodat u zeker weet dat u geen problemen met uw buren krijgt.

Start typing and press Enter to search