U wilt uw vloer graag mooi houden. Dat is niet moeilijk. Het is vooral belangrijk dat u uw vloer op de juiste manier verzorgt.

Algemeen
Voor alle vloeren geldt dat het goed is om dagelijks stof en vuil te verwijderen. Dit doet u met een stofzuiger met een geschikte stofzuigermond (borstel bij gladde vloeren, glad bij tapijt/vloerkleden).
Voor het onderhoud geldt dat het vooral belangrijk is om veel belopen/gebruikte plekken regelmatig te behandelen (4-5x per jaar) en de gehele vloer eenmaal per jaar van het juiste onderhoud te voorzien.

Gladde vloeren
Voor houten vloeren, laminaat, kurk, PVC, vinyl en zelf tegels geldt: zand krast op alles. Het is dan ook van belang om dit tijdig te verwijdere bijvoorbeeld met een wissersysteem met stofdoek.
Wanneer u gaat stofzuigen, zorg dan voor een stofzuiger met parketborstel. Bijna alle vloeren mag u dweilen. Hierbij moet u er wel rekening mee houden dat dit licht vochtig gebeurt (goed uitwringen) en met het juiste schoonmaakmiddel. U krijgt bij ons altijd het eerste onderhoud passend bij uw vloer. Lees voor aanvang van de werkzaamheden altijd de aanwijzingen op de verpakking.

Tapijt/vloerkleden
Voor tapijt geldt dat het van belang is om te stofzuigen met een gladde stofzuigermond omdat met een borstel de vezels beschadigd kunnen raken. Eventueel kunt u ook de zuigkracht aanpassen aan het tapijt om de vezels niet te beschadigen.
De meeste vlekken zijn makkelijk met schoon water te verwijderen. Vaak door deppen, soms door de vochtige doek er even op te laten liggen. Niet gaan wrijven.

Allesreiniger
Het klinkt zo mooi “allesreiniger” maar je kunt hier niet alles mee schoon maken, het staat immers ook niet als douche-schuim bij u op schap….
Wees voorzichtig met het zomaar gebruiken van een andere reiniger of onderhoud voor uw vloer. Veel algemenen middelen laten een laag achter die op den duur voor een vlekkerig resultaat zorgt. Ook kan het zijn dat de oorspronkelijke beschermlaag wordt aangetast. U kunt beter met schoon water dweilen wanneer uw reinigingsmiddel op is, maar natuurlijk nog beter: met de reiniger die door ons geadviseerd is. Heeft u een vloer van ons: dan heeft u bij uw vloer het juiste onderhoud gekregen. Gebruik dit middel óf schoon water.

Onderhoudsmiddelen
Wij hebben diverse onderhoudsmiddelen voor onze vloeren op voorraad. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen (0314-330114).