houten vloeren

Natuurlijk goed!

Hout is een natuur product en vind u overal. Hout leeft, hout is uniek en hout zorgt voor sfeer!

houten vloeren mogelijkheden

De traditionele massieve eiken plank is veelal vervangen voor de stabielere samengestelde plank: Lamelparket als 3-laags systeem, de “duo-plank” met een multiplex onderlaag. Het doel is hetzelfde: Door het haaks verlijmen van hout op elkaar kan het hout veel minder werken. Dit in combinatie met een toplaag van 2 tot 8 mm zorgt voor een stabiel, betaalbaar product. De meest verkozen houtsoort in nog steeds eiken hout. Dit omdat eiken zich laat kleuren en de vloer hierdoor helemaal naar wens gemaakt kan worden.

Er zijn natuurlijk veel tropische houtsoorten verkrijgbaar, veelal in rood tinten waaronder Afzelia, Merbau en Muteneye. Uiteraard letten wij bij het inkopen van deze vloeren op het FSC-logo. Ook zijn er veel Noordelijke houtsoorten, zoals Maple en Essen. Van nature een mooie lichte uitstraling met zijn eigen kenmerkende structuur.

Bamboe is een grassoort: Snijd het af en het groeit weer aan. Voor de bamboe-vloeren worden speciale soorten gebruikt die zorgen dat u een sterke, stabiele vloer krijgt. Uiteraard is bamboe enorm duurzaam.

eigenschappen houten vloeren

Een eiken houten vloer is duurzaam, warm en stijlvol. Door de vele keuzemogelijkheden in sortering, breedte, bewerking en kleur vind je altijd wel een vloer die helemaal bij jou past. Bij houten vloeren komt er een stukje meer kennis bij kijken dan de andere vloeren. Het is een natuurproduct waardoor het leeft dit betekend dat de luchtvochtigheid op peil moet worden gehouden en er ook een stuk onderhoud bij komt kijken om het hout te voeden. Bij de houten vloeren leveren wij altijd documenten zodat u precies weet waar u op moet letten.

Vloerverwarming in combinatie met een houten vloer

Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming informeer daarom altijd eerst naar de mogelijkheden. Eiken houten vloeren samengesteld of lamel parket zijn geschikt voor vloerverwarming indien ze vast verlijmd worden om werking tegen te gaan. Handig is wel om een niet al te dikke vloer te nemen. Hoe dikker de plank hoe moeilijker de warmte er door kan. Lees hier meer over vloerverwarming!

Meer weten over houten vloeren? Vul ons contactformulier in en wij helpen u graag verder!

Start typing and press Enter to search