Houten vloeren – lekker natuurlijk!

Hout is een natuurproduct en vind je overal om je heen. Hout leeft, hout is uniek , hout zorgt voor sfeer.

Eiken houten vloer

Een eiken houten vloer is duurzaam, warm en stijlvol. Door de vele keuzemogelijkheden in sortering, breedte, bewerking en kleur vind je altijd wel een vloer die helemaal bij jou past. In onze showroom van 500 m² zijn vele voorbeelden te vinden van eiken houten vloeren: van verouderd tot gerookt eiken, van landelijk tot trendy.

Tropische houtsoorten

Er zijn natuurlijk veel tropische houtsoorten verkrijgbaar, veelal in rood tinten waaronder Afzelia, Merbau en Muteneye. Uiteraard letten wij bij het inkopen van deze vloeren op het FSC-logo.

Noordelijke houtsoorten

Vergeet de Noordelijke houtsoorten niet, zoals Maple en Essen. Van nature een mooie lichte uitstraling met zijn eigen kenmerkende structuur.

Bamboe vloeren

Bamboe is een grassoort: snijd het af en het groeit weer aan. Voor de bamboe-vloeren worden speciale soorten gebruikt die zorgen dat u een sterke, stabiele vloer krijgt. Uiteraard is bamboe enorm duurzaam.

Samengestelde plank / lamelparket

De traditionele massieve plank is veelal vervangen voor de stabielere samengestelde plank: lamelparket als 3-laags systeem, de “duo-plank” met een multiplex onderlaag. Het doel is hetzelfde: door het haaks verlijmen van hout op elkaar kan het hout veel minder werken. Dit in combinatie met een toplaag van 2 tot 6 mm zorgt voor een stabiel, betaalbaar product.

Traditioneel parket

Natuurlijk worden houten vloeren ook nog traditioneel gelegd als tapis vloer. Dit kan als stroken, maar ook als patroonvloer.

Start typing and press Enter to search