Onderhoud

beter voorkomen dan genezen

ONDERHOUD

wat is belangrijk

U wilt uw vloer graag mooi houden. Dat is niet moeilijk, het is vooral belangrijk dat u uw vloer op de juiste manier verzorgt. Voor alle vloeren geldt dat het goed is om dagelijks stof en vuil te verwijderen. Dit doet u met een stofzuiger met een geschikte stofzuigermond (borstel bij gladde vloeren, glad bij tapijt/vloerkleden). Hiernaast is het ook goed om te zorgen voor een juiste schoonloopmat en de juiste bescherming onder uw meubels.

kokosmat
Schoonmaken
vinyl vloer

GLADDE VLOEREN

hoe onderhoud je deze vloeren

Voor laminaat, kurk, pvc, vinyl en zelf tegels geldt: Zand krast op alles. Het is dan ook van belang om dit tijdig te verwijderen bijvoorbeeld met een wissersysteem met stofdoek. Wanneer u gaat stofzuigen, zorg dan voor een stofzuiger met parketborstel. Bijna alle vloeren mag u dweilen. Hierbij moet u er wel rekening mee houden dat dit licht vochtig gebeurt (goed uitwringen) en met het juiste schoonmaakmiddel. U krijgt bij ons altijd het eerste onderhoud passend bij uw vloer. Lees voor aanvang van de werkzaamheden altijd de aanwijzingen op de verpakking.

Het klinkt zo mooi “allesreiniger” maar je kunt hier niet alles mee schoon maken, het staat immers ook niet als douche-schuim bij u op schap….
Wees voorzichtig met het zomaar gebruiken van een andere reiniger of onderhoud voor uw vloer. Veel algemenen middelen laten een laag achter die op den duur voor een vlekkerig resultaat zorgt. Ook kan het zijn dat de oorspronkelijke beschermlaag wordt aangetast. U kunt beter met schoon water dweilen wanneer uw reinigingsmiddel op is, maar natuurlijk nog beter: Met de reiniger die door ons geadviseerd is. Heeft u een vloer van ons dan heeft u bij uw vloer het juiste onderhoud gekregen. Gebruik dit middel óf schoon water.

EGGER PRO Laminat; Aqua plus; aquaplus
F098 Toffee_RGB_LR
vinyl vloer

TAPIJT EN KARPETTEN

hoe onderhoud je dit

Voor tapijt geldt dat het van belang is om te stofzuigen met een gladde stofzuigermond omdat met een borstel de vezels beschadigd kunnen raken. Eventueel kunt u ook de zuigkracht aanpassen aan het tapijt om de vezels niet te beschadigen. De meeste vlekken zijn makkelijk met schoon water te verwijderen. Vaak door deppen, soms door de vochtige doek er even op te laten liggen. Niet gaan wrijven. Per tapijtsoort verschilt het of u schoonmaakmiddelen mag gebruiken. Vraag dit daarom altijd even na.

tapijt
Karpet op maat
tapijt

HOUTEN VLOEREN

hoe onderhoud je deze vloer

Een houten vloer is een natuurproduct hierdoor vereist deze vloer het meeste onderhoud. De afwerking van de vloer bepaald welk onderhoudsmerk er gebruikt moet worden. Bij bijvoorbeeld afwerking met monocoat olie gebruikt u ook het onderhoud van monocoat. Vraag altijd even na welk onderhoudsmerk bij uw vloer hoort. Voor vloeren die behandeld zijn met olie geldt het volgende. Ongeveer 1 keer in de 2 weken dweilen met het reinigingsmiddel of de zeep. De zeep heeft vaak een voedende werking op de vloer zorg dat u zich houd aan de dosering die is aangegeven. Daarnaast gebruikt u ongeveer 1 à 2 keer per jaar de onderhoudsolie. Hiermee geeft u de vloer weer een boost en zullen slijtage plekken minder of niet meer opvallen.

Bij vlekken geld dat als het onderhoud juist is uitgevoerd dit vaak geen enkel probleem is. Als er toch een vlek ontstaat in de houten vloer neem dan direct contact op en wacht hier niet een week mee. Op het moment dat de vlek in het hout is getrokken kan dit er vaak niet meer uitgehaald worden.

Houten vloer
Houten vloer naturel
Houten vloer velling