Houten vloeren

natuurlijk goed

Wij hebben een zeer groot assortiment eiken planken vloeren, veelal door ons zelf bedacht en in opdracht gemaakt. Hierdoor is het ook mogelijk om variaties te leveren op onze showroom borden: Iets breder, minder noesten, iets donkerder… Bij ons is alles mogelijk!

Visgraat

MOGELIJKHEDEN

houten vloeren

De traditionele massieve eiken plank is veelal vervangen voor de stabielere samengestelde plank: Lamelparket als 3-laags systeem, de “duo-plank” met een multiplex onderlaag. Het doel is hetzelfde: Door het haaks verlijmen van hout op elkaar kan het hout veel minder werken. Dit in combinatie met een toplaag van 2 tot 8 mm zorgt voor een stabiel, betaalbaar product. De meest verkozen houtsoort is nog steeds eiken hout. Dit omdat eiken zich laat kleuren en de vloer hierdoor helemaal naar wens gemaakt kan worden.

Er zijn natuurlijk veel tropische houtsoorten verkrijgbaar, veelal in rood tinten waaronder Afzelia, Merbau en Muteneye. Uiteraard letten wij bij het inkopen van deze vloeren op het FSC-logo. Ook zijn er veel Noordelijke houtsoorten, zoals Maple en Essen. Van nature een mooie lichte uitstraling met zijn eigen kenmerkende structuur.

Bamboe is een grassoort: Snijd het af en het groeit weer aan. Voor de bamboe-vloeren worden speciale soorten gebruikt die zorgen dat u een sterke, stabiele vloer krijgt. Uiteraard is bamboe enorm duurzaam.

Houten vloer

EIGENSCHAPPEN

houten vloeren

Een eiken houten vloer is duurzaam, warm en stijlvol. Door de vele keuzemogelijkheden in sortering, breedte, bewerking en kleur vind je altijd wel een vloer die helemaal bij jou past. Bij houten vloeren komt er een stukje meer kennis bij kijken dan de andere vloeren. Het is een natuurproduct waardoor het leeft dit betekend dat de luchtvochtigheid op peil moet worden gehouden en er ook een stuk onderhoud bij komt kijken om het hout te voeden. Bij de houten vloeren leveren wij altijd documenten zodat u precies weet waar u op moet letten.

Houten vloer naturel

VLOERVERWARMING

de combinatie met houten vloeren

Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming informeer daarom altijd eerst naar de mogelijkheden. Eiken houten vloeren samengesteld of lamel parket zijn geschikt voor vloerverwarming indien ze vast verlijmd worden om werking tegen te gaan. Handig is wel om een niet al te dikke vloer te nemen. Hoe dikker de plank hoe moeilijker de warmte er door kan. 

TRAPRENOVATIE

met hout

Traprenovatie met hout is ook mogelijk. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van overzet treden. Oude trappen kunnen daarom ook gewoon bekleed worden! Ben je na een aantal jaar de kleur zat, dan kunnen wij de trap opschuren en opnieuw in de olie zetten. Meer weten? Lees snel verder!