Vloerverwarming

altijd warme voeten

MOGELIJKHEDEN

vloerverwarming

Bij Multi vloer Doetinchem kunt u ook terecht voor uw nieuwe vloerverwarming. Wij bieden ingeslepen vloerverwarming aan wat op 99% van de dekvloeren toepasbaar is. In dekvloer wordt met een stofvrije slijpmachine een sleuven patroon geslepen. Hierin worden de vloerverwarmingsbuizen aangebracht. Een extra opbouwlaag of het verwijderen van de bestaande dekvloer is niet nodig.

Ingeslepen vloerverwarming is comfortabel en efficiënter in gebruik. Doordat de vloerverwarmingsbuizen zich direct onder de dekvloer bevinden is de temperatuur nauwkeuriger en sneller te regelen. Het is mogelijk met zeer lage water temperatuur te werken (35 tot 45°c) uitstekend dus in combinatie met duurzame energiesystemen.

Waarom vloerverwarming? Ten eerste kunnen alle radiatoren het huis uit wat vaak een stuk aantrekkelijker oogt. Vloerverwarming verdeeld de warmte beter dan radiatoren waardoor de verwarming minder hoog hoeft te staan. Daarnaast nog een zeer belangrijke reden: Het is vele male gezonder. Er is met vloerverwarming minder luchtcirculatie waardoor er minder stofdeeltjes in de lucht zweven.

vloerverwarming
F100 - Seychelles - F023 - Verona - RGB lo res
F097 Matterhorn_RGB_LR

WELKE VLOER

in combinatie met vloerverwarming

De meest geschikte vloeren voor vloerverwarming zijn pvc vloeren en tegel vloeren. Tegels geleiden de warmte waardoor ze uitermate geschikt zijn voor vloerverwarming. Pvc is ideaal voor vloerverwarming omdat dit enorm dun is, hierdoor kan de warmte er gemakkelijk door! Houdt er wel rekening mee dat het hierbij om de pvc lijm versie gaat.

Voor click pvc en laminaat geldt dat ze beide geschikt zijn mits er gebruik wordt gemaakt van een vloerverwarming geschikte ondervloer.

De mogelijkheden om een houten vloer te plaatsen op vloerverwarming zijn enorm. Natuurlijk zijn er een aantal uitzonderingen zoals massieve planken en bepaalde houtsoorten die door hun werkingsgevoeligheid niet geschikt zijn. Het merendeel van onze vloeren kan echter geplaatst worden op vloerverwarming, ook als dit de hoofdverwarming is. Houdt er wel rekening mee dat de vloer volledig verlijmd moet worden, om werking tegen te gaan. Parket en vloerverwarming gaan perfect samen, maar hout blijft natuurlijk wel een natuurproduct dat gevoelig is voor schommelingen in de luchtvochtigheid en temperatuur. Daarom zullen wij bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen en dient u zich aan bepaalde voorschriften te houden. Deze voorschriften kunt u bij ons opvragen.

Vinyl en tapijt zijn beide ook mogelijkheden om over vloerverwarming te plaatsen. Houdt hierbij wel rekening dat het volledig verlijmen hiervan het beste is. Dat houdt in bij vinyl dat er eerst geëgaliseerd moet worden.

F007 - Croissant - RGB lo res
F027 Ceppo_RGB_LR
vloerverwarming-1

OPSTOOK- EN AFKOELPROTOCOL

voorkom problemen

Eén van de voorwaarden is het opstookprotocol uitvoeren voor dat de vloer er in komt. Dit is alleen nodig wanneer er een nieuwe vloerverwarming is geplaatst. Dit opstookprotocol neemt minimaal 14 dagen in beslag en kan pas uitgevoerd worden na het plaatsen van de afwerkvloer. Hierbij wordt de temperatuur eerst langzaam opgebouwd en daarna langzaam afgebouwd. Dit is om krimp en rek scheuren te voorkomen. Het is dus raadzaam om tijdig advies te vragen en niet te laat te beginnen met het plannen van de werkzaamheden.

Voor hout en tegels geldt dat het opstookprotocol nogmaals uitgevoerd moet worden nadat de vloer is geplaatst. Dit omdat hout en tegels langzaam moeten wennen aan de temperatuur verschillen om problemen te voorkomen. Uiteraard geldt voor alle vloeren dat de temperatuur altijd langzaam opgebouwd moet worden.

vloerverwarming-buizen
F050 - Cremant - Liggend - RGB lo res - VIERKANT
F101 - Sabayon - RGB lo res